Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Kycklingspett med honungsglaze

4 portioner

Enkel smårätt med riktigt god glaze. Passar fint till advent.

Publicerad 2015-11-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

2 msk färskpressad citronsaft

2 msk flytande honung

1–2 krm malen kardemumma

1 msk japansk soja

450 g kycklingfilée

2 röda äpplen

2 msk smör

Skalet från en citron

Plockade blad från 3–4 rosmarinkvistar

Tillbehör:

8–10 träspett att sätta kycklingen på

Gör så här

  1. Blanda citronsaft, honung, kardemumma och soja i en bunke. 
  2. Skär ner kyckling i små bitar ca 3x3 cm. Kärna ur äpplena och skär ner även äpplet i lika stora bitar som kycklingen och trä på kyckling och äppelbitar på träspätten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Stek spetten runt om i smör i en stekpanna på medelvärme, ca 2 min på varje sida. Lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och pensla glazen på spetten, strö över rivet citronskal och rosmarinblad.
  5. Stek kycklingen i ugnen i ca 5-10 min, tills de är helt genomstekta.