Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Rökt rensteksröra

4 portioner

Renkött med smak av pepparrot och persilja.
Du kan servera röran på en bit surdegsknäcke.

Publicerad 2015-11-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

200 g rökt renstek i bit eller skivad

1 gul lök

½ dl riven pepparrot

2 msk smör

½ dl hackad bladpersilja

½  dl majonnäs

½ dl crème fraiche

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva ner och hacka rensteken till små små bitar.
  2. Hacka även löken fint och stek i en stekpanna i smör på svag värme. Löken ska inte ta färg utan bara mjukas upp lite.
  3. Blanda rensteken med löken i en rymlig bunke. 
  4. Ta även med smöret som löken stekts i, blanda i rivna pepparroten och persiljan.
  5. Blanda allt väl och vänd sist ner majonnäs och crème fraich.
  6. Smaka av med salt och peppar. Servera rensteksröran på en bit surdegsknäcke.