Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Christian Hellberg lagar tomatsås och lär oss allt om tomater i Vardagspuls den 1 december.

Pasta puttanesca

En av de mest klassiska pastarätterna – dessutom enkel och snabb och går att att variera i oändlighet efter vad som finns i kylskåpet. Testa att byta ut sardeller mot till exempel kapris, som ger samma typ av sälta.
Servera gärna med en krispig sallad, t ex med valnötter och haricots verts.

Publicerad 2015-11-24 | Christian Hellberg

Ingredienser:

300 g spaghetti

4 msk olivolja

1 ask sardeller, ca 80 g

3 vitlöksklyftor

100 g svarta oliver

400 g hela burktomater

1 dl riven lagrad Svecia

½ dl hackad basilika

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
  2. Skär sardellfiléerna i mindre bitar och fräs dem i oljan med vitlök och oliver.
  3. Slå i tomaterna och låt koka i 5 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet och när pastan är avrunnen lägg i den i tomatsåsen och vänd runt så allt blandas.
  5. Servera med riven Svecia och plockade basilikablad.