Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydlings tofuwok med grönsaker

4 portioner

Ulrika Brydling bjuder på en smarrig wok med kryddiga smaker.
Så här lagar du receptet.

Publicerad 2015-12-01 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

250 g tofu

2 msk riven ingefära

2 msk japansk soja

2 msk risvinäger

2 msk honung

½ st röd chili

1 stång färsk citrongräs

Saften och skalet från 1 lime

1 msk grön currypasta

2 msk rapsolja

1 burk kokosmjölk à 400 ml

2 dl mjölk

2 msk riven ingefära

½  dl fisksås

250 g äggnudlar

2 morötter

1 purjolök

500 g vitkål

2 msk smör-&rapsolja

1 tsk sesamolja

2 krm salt

2 krm svartpeppar

½ kruka thaibasilika

Gör så här

  1. Krama ur vätskan ur tofun och skär den i bitar, lägg i en skål. Blanda ihop riven ingefära, soja, vinäger och honung och häll över tofun. Låt marinera några timmar i kylskåp.
  2. Finhacka chili, krossa och hacka citrongräs samt finriv skalet på limen.
  3. Fräs grön curry och chili i lite olja i en kastrull. Häll på kokosmjölk, mjölk, riven ingefära, citrongräs, limesaft och -skal och låt koka ca 10 minuter. Häll i fisksås och ställ åt sidan.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  5. Stek tofun i sin marinad på hög värme i en panna till tofun har fin färg.
  6. Skär morötter, purjolök och vitkål i strimlor och fräs i en wokpanna i smör-&rapsolja på hög värme ca 4-5 minuter. (Om du inte har en wokpanna funkar en stor stekpanna, kastrull eller gryta också.)
  7. Häll i currysåsen, koka en minut.
  8. Lägg i nudlarna, rör om och låt allt bli varmt. Servera med den stekta tofun och strimlad thaibasilika.