Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Karl Ljungs lyxiga skaldjurstoast

4 portioner

Så här lagar du kocken Karl Ljungs smarriga förrätt.

Publicerad 2015-12-10 | Karl Ljung

Ingredienser:

100 g hummerkött

100 g krabbkött

200 g skalade räkor

100 g, ca 4-5, kronärtskockshjärtan

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

2 schalottenlökar

1 msk smör & rapsolja

1 msk hackad färsk dragon

1 msk hackad färsk körvel

1 msk finskuren gräslök

Skalet från en lime

Tryffelvinägrett:

1 schalottenlök

1/2 dl rött portvin

1/2 dl olivolja

1 krm olja med smak av tryffel

1 msk champagne- eller vitvinsvinäger

Tillbehör:

50 g bladsallad tex rucola, mangoldskott eller babyspenat

4 skivor valfritt toastbröd eller briochebröd

ev färsk tryffel till att riva

Gör så här

  1. Hacka allt skaldjurskött och kronärtskockor, blanda majonnäs och crème fraiche och lägg i skaldjur och kronärtskockor.
  2. Finhacka schalottenlök fint och stek den snabbt i en stekpanna med lite smör & rapsolja, men bara så den mjuknar, den får inte ta färg.
  3. Låt lökhacket svalna och blanda med skaldjursröran. Finhacka örterna, riv limeskal och blanda allt i skaldjursröran, smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Tryffelvinägrett:  Finhacka schalottenlöken mycket fint och blanda med övriga ingredienser till vinägretten i en skål.
  5. Servera skaldjursröran på rostat toastbröd med bladsallad och droppa över tryffelvinägretten. Hyvla ev färsk tryffel över men det blir gott utan också!