Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ulrika Brydling visar hur du lyckas med julskinkan och gör en bulgursallad med saffran till. Från Vardagspuls den 14 december.

Bulgursallad med saffran och senapsfärskost

4 portioner

Du kan variera din bulgursallad på många sätt.
Här har Ulrika Brydling tagit fram ett recept med saffran och senapsfärskost.
Så här lagar du receptet.

Publicerad 2015-12-11 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

2 dl bulgur

0,25 g (1/2 påse saffran)

1 msk smör

4 dl hönsbuljong eller 1 ½ msk koncentrerad kycklingfond och 4 dl vatten

2 avokado

5 salladslökar

1 granatäpple eller 1 dl granatäpplekärnor

100 g bladsallad tex rucola, babyspenat eller maché

100 g färskost

3 msk skånsk grovkornig senap

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

Ev julskinka, kalkon eller annat kallskuret

Gör så här

  1. Börja med färskostkrämen så får smakerna utvecklas bättre. Blanda färskost med senap och smaka av med salt och peppar.
  2. Fräs bulgur och saffran i smör i en kastrull. Häll på hönsbuljongen och koka under lock enligt förpackningen.
  3. Dela, kärna ur och skala avokado, skär dem i bitar. Strimla salladslöken fint.
  4. Skär en skåra i granatäpplet och dra ut klyftor, tryck ut kärnorna. Lägg bladsalladen på ett stort fat och varva bulgur, avokado, granatäpple och salladslök.
  5. Servera med senapsfärskost och eventuellt julskinka eller annat kallskuret.