Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

5 recept med rödbetor

Därför är rödbetor så nyttiga

Finns det något godare än kokta rödbetor med en klick smör och flingsalt? Men rödbetan är inte bara god den är också hälsosam och mättande.

Publicerad 2017-11-16 | Vardagspuls

Rödbetan har flera hälsofördelar, till exempel boostar och skyddar den kroppens celler och immunförsvar och minskar risken för hjärtsjukdomar. Det gör den tack vare de vitaminer och mineraler som rödbetan innehåller. Det röda färgämnet betacyanin ger rotfrukten dess röda färg och i kombination med nitrat. Rödbetor är också fiberrika och mättar därför bra.
Visste du förresten att du kan förbättra konditionen om du äter rödbetor?

 

Tips! Släng inte blasten på rödbetorna, den smakar ungefär som mangold och är både god och nyttig.

 

Har du också funderat på varför kisset blir rött när du har ätit rödbetor?

 

 

Slungade rödbetor med kapris och persilja

Söta rödbetor ihop med salt kapris och syrliga citronskal. Vi säger bara mums!
Här är receptet

Quinoa med rödbetor

Supergod sallad som passar ihop med kyckling, köttfärsbiffar eller fisk. Men passar precis lika bra som enskild huvudrätt.
Här är receptet

Rödbetsbiffar

Vegetariska biffar gjorda på rödbetor ihop med getost är galet gott. Servera gärna ihop med en grönsallad, bulgur eller quinoa.
Här är receptet

Rödbetssoppa med pepparrotskvarg

Rödbetor och pepparrot passar finfint ihop. Soppan går också bra att frysa in.
Här är receptet

Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta

Krispiga rårakor på sötpotatis som serveras med en klick gräddfil och rårivna rödbetor. Kan det bli godare? Svar: nej!
Här är receptet