Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
tunnbrödrulle sportlov fika Bild: Arla Köket

Sportlovsmat!

5 recept på matsäck som passar perfekt i skidbacken eller på utflykten

Äntligen sportlov! I alla fall i delar av landet. Hög tid för vintersport, stugmys och kvalitetstid med familj och vänner – men också för mat och fika som passar bra i ryggsäcken. Vi har tipsen som lyfter utflykten.

Publicerad 2017-03-01 | Senast ändrad 2018-02-21 | Vardagspuls

Pinnbröd med riven ost

Blanda ihop den enkla degen, ta med i en plastpåse och grilla degen virad runt en pinne på utflykten. Gott, mysigt och roligt för barnen!

Pannkaksrullar med färskost och honung

Sött, syrligt och barnvänligt, med en touch av kanel. Dessutom enkelt att ta med tack vare rullformen – tänk bara på att anpassa mängden fyllning och gör rullarna så där lagom tajta.

Varm äppeldryck

Fyll en temos med värmande och läskande äppeldryck med smak av ingefära och kanel. 

Tunnbrödrulle med kalkon, tomat, färskost och pesto

Ja, du hör ju själv... En riktigt härlig och mättande rulle fylld med massor av gott. Platseffektiva, stapelbara och precis vad man vill ha efter en halv dag i skidbacken eller -spåret.

Tomatsoppa med apelsin och kokos

Fyll termosen med en tomatsoppa som är lika värmande som den är uppiggande. Lägg i några bönor, till exempel edamamebönor, för lite extra matighet och tuggmotstånd. Den goda röran kan tas med separat, till exempel i en burk, och klickas direkt i kåsan eller muggen.

Smart tips: korv i termos!

Här är ett smart picknicktips för alla som gillar korv. Koka upp vatten, häll i en termos och lägg i några kokkorvar. Det varma vattnet håller korvarna varma hela dagen – så smart! Obs! Glöm inte att ta med en gaffel, en grillpincett eller något annat redskap att fiska upp korvarna med...

Vill du ha ännu fler tips och recept? På Arla.se hittar du ännu mer sportlovsmat!