Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
tunnbrödrulle sportlov fika Bild: Arla Köket

Sportlovsmat!

5 recept på fika som passar perfekt till utflykten

Äntligen sportlov! I alla fall i delar av landet. Hög tid för vintersport, stugmys och kvalitetstid med familj och vänner – men också för mat och fika som passar bra i ryggsäcken. Vi har tipsen som lyfter utflykten.

Publicerad 2017-03-01 | Vardagspuls

1. Picknicklatte med chokladmjölk

Svårt att välja mellan kaffe och varm choklad? Slå ihop dem och få en perfekt dryck att ta med i skidbacken eller på tur! Servera med dina favoritsmörgåsar eller se tips på matiga mackor längre ner på sidan.

2. Pinnbröd med riven ost

Blanda ihop den enkla degen, ta med i en plastpåse och grilla degen virad runt en pinne på utflykten. Gott, mysigt och roligt för barnen!

3. Pannkaksrullar med färskost och honung

Sött, syrligt och barnvänligt med en touch av kanel. Dessutom enkelt att ta med tack vare rullformen – tänk bara på att anpassa mängden fyllning och gör rullarna så där lagom tajta.

4. Tunnbrödrulle med kalkon, tomat, färskost och pesto

Ja, du hör ju själv... En riktigt härlig och mättande rulle fylld med massor av gott. Platseffektiva, stapelbara och precis vad man vill ha efter en halv dag i skidbacken eller -spåret.

5. Tomatsoppa med apelsin och kokos

Fyll termosen med en soppa som är lika värmande som den är uppiggande innan du ger dig ut. Lägg i några bönor, till exempel edamamebönor, för lite extra matighet och tuggmotstånd. Den goda röran kan tas med separat, till exempel i en överbliven burk, och klickas direkt i kåsan eller muggen.

Smart tips: korv i termos!

Det verkar som att många kännder till det här smarta knepet, men långt ifrån alla... Koka upp vatten, häll i en termos och lägg i några kokkorvar så håller de sig varma hela dagen – så smart! Obs! Glöm inte att ta med en gaffel, en grillpincett eller något annat redskap att fiska upp korvarna med...