Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Så gör du trendiga smoothiebowls Bild: Arla Köket

Så gör du trendiga smoothiebowls

Vissa dagar kan det kännas för lite med bara en smoothie till frukost eller mellis. Häll den istället i en skål och toppa med färsk frukt, nötter och frön – och du får en mättande och trendig smoothiebowl. Här är fem nyttiga, och instagramvänliga, recept!

Publicerad 2018-01-29 | Vardagspuls

Precis när vi fått kläm på hur man gör en mättande och nyttig smoothie kommer nästa stora trend – smoothiebowls.

I princip är en smoothiebowl en vanlig smoothie, gärna med lite extra fibrer i form av havregryn eller andra gryn, som du serverar i en skål och toppar med rejält med färsk frukt, nötter, frön, kokos eller vad du nu har hemma. Perfekt en dag då du ska träna och en vanlig smoothie känns som för lite att äta till frukost eller mellanmål.

En smoothiebowl kan varieras hur mycket som helst, pröva dig fram och hitta vilken kombination av yoghurt, frukt, bär och tillbehör som du gillar bäst. Här är fem nyttiga recept som förhoppningsvis kickar igång inspirationen och håller dig mätt länge.

Och du, glöm inte att instagramma! Lägg upp din egen bowl och tagga den med #vardagspulsbowl, så h ar du chansen att bli repostad på Vardagspuls eget instakonto @vardagspuls!

Smoothiebowl med dadlar

En grön bowl med grekisk yoghurt, avokado, spenat och äpple, och som får lite sötma av dadlarna. Toppa med färsk frukt, chiafrön, granola eller det du har hemma!

Smoothiebowl med björnbär

Den här bowlen med mixade björnbär blir mättande av havregryn och mängder av färsk frukt.

Smoothiebowl med blåbär

Frysta blåbär är basen i den här bowlen med yoghurt, kokosmjölk och banan. Spara några blåbär och toppa med, och kanske lite extra blåbärspulver för att göra den extra nyttig – och instagramvänlig!

Smoothiebowl med choklad

Choklad i form av cocoa nibs är ett bra sätt att få in smak och lite tuggmotstånd i en bowl. Mixa banan och yoghurt med lite kakao för ännu mer smak, och toppa med vackra bär.

Smoothiebowl med spirulina

Grön kiwi och vackra blåbär gör den här bowlen till en fröjd för både ögat och kroppen. Blanda gärna i lite honung för att balansera upp smaken av den proteinrika gröna algen spirulina.