Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Saffran passar inte bara bra i bakning utan även i matlagning Bild: Arla

6 maträtter med saffran

Våra bästa middagstips med saffran

Julen är över, men det finns ingen anledning att sluta använda härligt gyllengul saffran när du lagar mat. Här kommer därför våra bästa middagstips med saffran.

Publicerad 2016-12-05 | Senast ändrad 2017-12-08 | Alexandra Lönnroth

Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

I det här receptet får den goda palsternackan smak av saffran, hasselnötter och syrad grädde. Både gott och vegetariskt.
Receptet hittar du här!

Saffransräkor med apelsin

Att räkor är gott är sen gammalt. Men visste du att räkor binder sig väldigt fint ihop med smaken av saffran? Om inte bör du prova det här trevliga receptet. Det kommer garanterat att få dina smaklökar att jubla högt.
Här hittar du receptet.

Fisksoppa med fänkål och saffran

Varför inte värma sig med en riktigt smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön? Den här soppan är lätt– och snabblagad och går alldeles utmärkt att laga till många.
Här hittar du receptet!

Brysselkål i saffransgrädde

Vem sa att vegetarisk mat är tråkig? Det är den verkligen inte. Brysselkål är både gott och väldigt nyttigt. Servera det ihop med en sås gjord på saffran, lite pressad citron och grädde.
Här hittar du receptet.

Saffranskyckling

Allt du vill och lite till. Det här är en riktig klassiker som både smakar och doftar jul. Perfekt att laga en kall och mörk vinterdag till dina nära och kära. 
Här hittar du receptet

Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Risoni är risformad pasta som ger fyllighet till den här krämiga friskgrytan. Toppa med avokado och servera stolt den här färg- och smaksprakande rätten!
Receptet hittar du här

 

Fler goda recept med saffran hittar du här!