Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Saffran passar inte bara bra i bakning utan även i matlagning Bild: Arla

5 varma recept med saffran

Snart är julen här! Men vad vore julen utan alla fantastiska kryddor? Inte lika god i alla fall. Saffran är en krydda som kanske främst associeras till lussekatter, men som passar minst lika bra i en mustig gryta eller pastarätt. Här kommer därför våra bästa middagstips med saffran.

Publicerad 2016-12-05 | Alexandra Lönnroth

Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

I det här receptet får den goda palsternackan smak av saffran, hasselnötter och syrad grädde. Både gott och vegetariskt. Receptet hittar du här!

Saffransräkor med apelsin

Att räkor är gott är sen gammalt. Men visste du att räkor binder sig väldigt fint ihop med smaken av saffran? Om inte bör du prova det här trevliga receptet. Det kommer garanterat att få dina smaklökar att jubla högt. Här hittar du receptet.

Fisksoppa med fänkål och saffran

Varför inte värma sig med en riktigt smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den här soppan är lätt– och snabblagad och går alldeles utmärkt att laga till många. Här hittar du receptet!

Brysselkål i saffransgrädde

Vem sa att vegetarisk mat är tråkig? Det är den verkligen inte. Brysselkål är både gott och väldigt nyttigt. Servera det ihop med en sås gjord på saffran, lite pressad citron och grädde. Här hittar du receptet.

Saffranskyckling

Allt du vill och lite till. Det här är en riktig klassiker som både smakar och doftar jul. Perfekt att laga en kall och mörk vinterdag till dina nära och kära. 

Fler goda recept med saffran hittar du här!