Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
7 smarriga semlor Bild: Arla Köket

7 smarriga semlor

Nu är det semmeltider igen! Kanske inte vårt mest nyttiga bakverk, men självklart ska du unna dig en härlig semla med mandelmassa och grädde, speciellt om du tränar och håller koll på maten i övrigt. Här är 7 smarriga recept!

Publicerad 2018-02-09 | Vardagspuls

Små semlor med kesella

 

Känns det lite väl mycket med en hel semla kan du med fördel prova det här receptet på fina minisemlor. Kesella i degen och vispad mellangrädde gör dem lite nyttigare än vanliga semlor.

Pannkakssemla

Pannkakor med mandelmassa och grädde formade som små minisemlor – perfekt för dig som vill ha en snabblagad och god variant.

Lakritssemla med hallon

Det har kommit många varianter på den traditionella semlan de senaste åren – men den här tar nog priset! Syndigt god lakrits och grädde med smak av hallon gör detta till en lyxvariant att av njuta av!

Chokladsemla de luxe

Vi skulle ju kunna säga att choklad trots allt är lite bra för kroppen i små doser – men det finns nog trots det ingen chans att kalla den här semlan nyttig. Men så länge du bara äter en om året ska det nog gå bra!

Glutenfria semlor

Njut av en god semla utan gluten. Den här degen bakas på glutenfri mjölmix och fiberhusk, och ger luftiga och fina bullar.

Semmelsmoothie

Att äta en semla utan att få grädde på nosen, går det? Javisst, om du mixar ner den med lite varm mjölk och dricker den som en semmelsmoothie!

Kristins chiasemla

Om du ändå vill ha ett lite nyttigare alternativ, testa Kristin Kaspersens chiasemla!

Läs receptet här