Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Sju sorters kakor till julkaffet Bild: Johnér

Njut av 7 sorters kakor till helgens julkaffe

Ställ till med ett klassiskt kafferep

Ställ till med ett ordentligt julkaffe-rep där både släkt och vänner är välkomna. Njut av nybakade småkakor, kaffe och ljus som lyser upp i mörkret. Vi bjuder på sju klassiska kakor som gör sig vackra både på kakfatet och i presentförpackningen.

Publicerad 2016-12-15 | Vardagspuls

Klassiska mandelmusslor

Mandelmusslor på klassiskt vis innehåller både sötmandel och bittermandel. De färdiggräddade mandelmusslorna fylls sedan med sylt eller bär och grädde. En riktig klassiker på julens dessertbord.
Gör så här

Kolakakor

Försvinnande goda kakor som går snabbt att baka. Gör sig lika fina på kakfatet som i jul-presentförpackningen eller i den vackra kakburken.
Gör så här

Skurna franska pepparkakor

Annorlunda pepparkakor med härlig smak av kanel, mandel och kryddnejlika. Degen behöver inte kavlas ut utan skärs i tunna skivor med en vass kniv och läggs på plåt.
Gör så här

Korintkakor

Korintkakor, med sina karaktäristiska ränder från en gaffel, tillhör de klassiska småkakorna. Korinter kan bytas mot hackade russin. Ett givet inslag på det klassiska kafferepet.
Gör så här

Syltkakor

Ett måste på kakkalaset! Syltkakor är vansinnigt goda, klassiska småkakor av mördeg. Använd gärna hallonsylt eller en annan vacker, röd sylt.
Gör så här

Änglakakor

En enkel och vacker mördegskaka som gärna låter sig dekoreras. Använd vanliga pepparkaksformar som mått.
Gör så härFler mördegskakor hittar du här

Finska pinnar

En klassiker man aldrig tröttnar på. Dessa ljuvliga mördegskakor är enkla att göra och dekoreras fint med mandel och pärlsocker.
Gör så här