Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Bakade rödbetor Bild: Norstedts

Bakade och grillade rödbetor

8 portioner

Publicerad 2016-05-16 | Vardagspuls

Ingredienser:

8 rödbetor med blast

4 msk olivolja

20 färska hallon

2–3 msk vitvinsvinäger

olja till pensling

salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen. Fös den glödande kolen till en ring ut mot kanterna.

  2. Tvätta rödbetorna och skär av blasten/bladen från rödbetorna, men spara några centimeter av stjälken intill rödbetan. Skölj blasten.

  3. Lägg ut ett ark aluminiumfolie. Lägg betorna tätt på arket. Ringla över oljan och salta. Lägg ytterligare ett ark aluminiumfolie över och vik in kanterna till ett tätt paket.

  4. Baka i mitten av grillen cirka 30 minuter på indirekt glöd under lock. Ta från grillen när betorna är mjuka in till kärnan, testa med en kniv.

  5. Mosa hallonen med vinägern. Pensla blasten med olja och krydda med salt. Grilla både beta och blast på direkt glöd utan lock tills bladen är lätt svedda.
  6. Blanda betor, blast och hallon. Krydda med salt och peppar.

 

 

 

Recept från boken "Grilla vego" av Paul Svensson, Norstedts.