Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Äggcocotte med lax Bild: Arla Köket

Äggcoccotte med lax

Som lyxiga miniomeletter i stora muffinsformar.

Publicerad 2015-03-05 | Arla Köket

Ingredienser:

100 gram kallrökt lax

Smör-&rapsolja 

12 st körsbärstomater 

8 st ägg

1 dl matlagningsgrädde

3⁄4 tsk salt

1 krm svartpeppar

1⁄2 dl hackad dill

2 dl riven Prästost 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna. Strimla laxen, halvera tomaterna och lägg i formarna. 
  2. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll det i formarna, strö över dill och ost. 
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Läs mer: Ännu fler recept på muffins hittar du på arla.se