Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Agnetas broccoli-och avokadosoppa

4 portioner

Agneta Sjödin lagar sin paradrätt broccoli- och avokadosoppa toppad med handskalade räkor och serverad med hembakt fröknäcke!

Publicerad 2016-02-18 | Agneta Sjödin

Ingredienser:

400 g broccoli

2 avokado

2 vitlöksklyftor

½ tsk chilipulver eller chiliflakes

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 msk olivolja

Garnering

150 g handskalade räkor

(eller 150 g fetaost om du vill ha en vegetarisk soppa)

1 dl rostade pumpafrön



Gör så här

  1. Koka broccolin mjuk i saltat vatten. Häll av, men spara kokvattnet. Mixa broccolin med en mixerstav i lite av vattnet och späd tills du får en önskad konsistens.
  2. Mosa i avokadoköttet och mixa lite till. Krydda efter tycke och smak med pressad vitlök, chilipulver, salt och peppar. Toppa med olivolja.
  3. Häll upp soppan i skålar och strö över rostade pumpakärnor och handskalade räkor. Vill du göra soppan vegetarisk kan du istället strö över smulad fetaost.
  4. Servera med Agnetas goda hemgjorda fröknäcke.