Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Agneta Sjödin med sina glutenfria knäckebröd. Bild: Vardagspuls-Peder
 

Agneta Sjödins glutenfria favoritknäcke

Agneta Sjödin delar med sig av sitt favoritrecept på glutenfritt fröknäcke som hon fått av sin kompis Elaine på Helhetshälsa.

Publicerad 2015-03-24 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

0,5 dl linfrön

1 tsk salt

2 msk psylliumfröskal

1 dl majsmjöl

0,5 dl olivolja

2,5 dl kokhett vatten

Lite flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt olja och vatten och rör om. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  3. Bred ut degen.
  4. Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut över hela papperet. Skär degen i rutor och strö över flingsalt.
  5. Grädda i ugnen på 150 grader i cirka en timme.
  6. Stäng av ugnen och låt stå i ytterligare 30 minuter på eftervärme. 


    Receptet kommer från Helhetshälsa.