Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Agneta Sjödins frukt- och chiapannkakor

Tore Wretman tog pannkakan in i folkhemmets kök. Hans recept är grunden till de flesta moderna pannkakor som lagas. Men pannkakor kan varieras i det oändliga. Varför inte testa Agneta Sjödins frukt- och chiapannkakor.
– Jag äter det här ganska ofta. Det är ett perfekt mellanmål när man inte hinner med men behöver lite snabba proteiner. Det är mycket bättre än att bara ta en banan, säger hon.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-07 | Vardagspuls

Ingredienser:

Äppelpannkaka:

1 äpple

2 ägg

1 msk chiafrön

Bananpannkaka:

1 banan

2 ägg

1 msk chiafrön

Gör så här:

  1. Äppelpannkaka: Riv ner äpplet i en bunke. Vispa ihop med äggen och chiafröna.
  2. Häll i en het stekpanna och stek tills pannkakan är genomlagad och håller ihop. 
    Tips: Om du vill ha mer smak kan du tillsätta en nypa kardemumma och kanel i smeten.
  1. Bananpannkaka: Mosa en banan i en bunke. Vispa ihop med äggen och chiafröna.
  2. Häll i en het stekpanna och stek tills pannkakan är genomlagad och håller ihop.