Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Johanna Westmans alla hjärtans dag-meny

4 portioner

Inför alla hjärtans dag bjuder gäst-kocken Johanna Westman på vitlöksknutar, vegetarisk bolognese och en blodapelsinsallad med vit choklad.

Publicerad 2016-02-03 | Senast ändrad 2016-02-04 | Johanna Westman

Vegetarisk bolognese

Ingredienser:


1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 morot

1 selleristjälk

2 msk olivolja

1 msk smör

1 nypa röd torkad chili

1 dl matlagningsvin eller vitt vin

1 tsk salt

1/2 tsk socker

1 burk tomater (gärna körsbärstomater)

1 ask eller burk kokta linser, ca 400 g

en nypa svartpeppar

1 msk smör

Till servering:

400 g pappardelle-pasta

1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i fina små tärningar. Skär sellerin i tunna skivor. Skölj linserna i ett durkslag.
  2. Stek den finhackade löken i olivolja och smör på låg värme tillsammans med vitlöksklyftan och chili tills löken är genomskinlig och mjuk. Rör om då och då så löken inte bränns vid.
  3. Lägg i morötter och selleri och stek några minuter till. Häll i vin och låt det puttra i 5 min. Rör om då och då.
  4. Lägg i salt, socker, linser och tomater, rör om ordentligt. Sänk värmen så att såsen bara nätt och jämnt bubblar. Och låt såsen puttra i minst en halvtimme. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Smaka av med lite svartpeppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Lägg över pastan i stekpannan med den vegetariska bolognesen. Lägg i en matsked smör och rör om ordentligt. Servera med riven parmesan.

 

Fler recept från Johannas meny: