Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp Bild: Arla köket

Allt det här kan du göra med färskost

5 olika sätt att laga mat med krämig ost

Har du färskost i kylen? Om inte så borde du ha det! Med färskost kan man nämligen göra det mesta: ha på mackan, svänga ihop en smarrig efterrätt eller laga en mättande soppa!

Publicerad 2018-03-13 | Vardagspuls

De flesta kanske ser på burken med färskost som något man brer på mackan. Garnera med lite paprika, favoritkryddan och lite salt så har man en jättesmarrig smörgås. Det är förstås helt rätt sätt att använda den på. Men vad många inte tänker på är att det faktiskt finns mängder av sätt att laga goda och inspirerande rätter med färskost. Här kommer några exempel på vad du kan hitta på! 

Rågsurdegsbröd med avokado och färskost

Bröd med färskost, avokado och tomat är en god och lite extra lyxig frukost. Ett tips är att rosta brödet för att ge det lite extra smak.
Här hittar du receptet

Färskoströra med paprika

Den här goda röran passar perfekt till grillat, som det kanske inte är säsong för just nu. Så länge går den utmärkt att kombinera med din favorit av kryddiga korvar.
Här hittar du receptet

Cheesecake med pesto och bakade tomater

Den här cheesecaken passar perfekt att ha på buffébordet. Den står också bra på egen hand, servera med en härlig sallad. 
Här hittar du receptet

Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

Ost i en soppa? Det kanske inte hör till vanligheterna. Den här soppan har både färskost och ädelost vilket gör den härligt matig och smakrik.
Här hittar du receptet

Cheesecake med bär

Den här amerikanska klassikern är en efterrätt som alltid går hem. Toppa med färska eller frysta bär. Rårörda hallon är ett hett tips!
Här hittar du receptet