Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ädelostfyllda fikon smakar gott på uppesittarkvällen Bild: Arla Köket

Allt du behöver för en mysig uppesittarkväll

5 smarriga recept

Nu är det inte långt kvar till julafton och många av oss väntar in den stora dagen med spänning. Vad kan då vara mer uppskattat än en mysig uppesittarkväll? Vi tipsar om recepten du behöver för en mysig "dan före dopparedan".

Publicerad 2016-12-21 | Vardagspuls

Glögg på 15 minuter

Inled uppesittarkvällen med att servera alla gästerna en riktigt god glögg. Antingen en variant som du köpt på flaska eller en som du gjort själv. 
Recept – glögg på en kvart

Rocky road

 

Ett måste på uppesittarkvällen.Gör din egen rocky road genom att blanda ner allt ditt favoritgodis i en god choklad, exempelvis jordnötter, marshmallows och kolor. Psst: Att köpa färdigt godis går förstås minst lika bra.
Recept på rocky road 

Supersmarriga grönkålschips

Riktigt frasiga och goda grönkålschips, lika enkla att göra som att äta upp. Rosta i ugnen med olja och smör. Salta och servera som snacks eller tillbehör.
Gör grönkålschipsen så här

Ädeloströra till pepparkakor

 

Ädelost och pepparkakor har en lång vänskap bakom sig. Prova den här röran som är lätt att bre på eller dippa pepparkaks-sticks i.
Receptet hittar du här

Ädelostfyllda fikon

Våra fyllda fikon blir till lyxiga och vackra tilltugg som toppas med knaprig mandel. Den salta ädelosten passar perfekt till de söta frukterna.
Receptet hittar du här

Psst! Vill du ha en nyttigare uppesittarkväll? Då ska du kolla in den här sidan.