Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Anna Books kycklingwok

4 portioner

Anna Book lagar sin paradrätt kycklingwok med krispiga grönsaker som morötter, vattenkastanjer, blomkål, vitkål och pak choi, även kallat kinakål.

Publicerad 2016-03-08 | Anna Book

Ingredienser:

600 g kycklingfilé

2 msk smör- & rapsolja

½ vitkålshuvud

½ blomkålshuvud

¼ rödkålshuvud

1 gul lök

1 pak choi (kinakål)

2 st morötter

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 msk råsocker

1 dl teriyakisås

2 msk ostronsås

100 g vattenkastanjer

100 g majskorn

100 g bambuskott

Servering:

en god grönsallad och/eller jasminris

 

Gör så här

  1. Strimla kycklingen fint och stek i smör- & rapsolja i en varm panna cirka 2–3 minuter.
  2. Strimla vitkål, blomkål, rödkål, lök, pak choi och morötter tunt och fräs på hög värme tillsammans med kycklingen.
  3. Salta och peppra, häll i socker och hälften av teriyaki- och ostronsåsen. Låt koka ihop någon minut.
  4. Blanda i vattenkastanjer, majskorn och bambuskott. Smaka av med resterande ostron- och teriyakisås.
  5. Servera woken rykande het med en god grönsallad och/eller jasminris.