Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Alla som satsar på matglädje i förskolan, skola och för seniorer kan nu anmäla sig till Arla Guldko 2017. Tävlingen som hyllar framåtsträvande verksamheter och kök. Bild: Johnér och Arla

Dags för Arla Guldko – matbranschens Oscar

Alla som satsar på matglädje i förskolan, skola och för seniorer kan nu anmäla sig till Arla Guldko 2017. Tävlingen som hyllar framåtsträvande verksamheter och kök. Vinnaren utnämns vid finalen den 4 maj 2017.

Publicerad 2016-11-14 | alexandra@vardagspuls.se

I årets tävling har man valt att fokusera på den offentliga måltiden som berör både unga och gamla, enligt ett pressmeddelande från Arla. Tävlingen är indelad i tre kategorier: Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje. De som tävlar bör ha ett hållbarhets – och kvalitetstänk samt ett brinnande engagemang för mat.

I juryn för Guldkon sitter de svenska stjärnkockarna Tommy Myllymäki, Paul Svensson och Christian Hellberg. Dessutom finns även tidigare vinnare, matinspiratörer och representanter för Arla med.

– Många gör ett fantastiskt arbete som synliggörs genom tävlingen och som kan inspirera andra. Tävlingen kan även bli ett verktyg för den fortsatta utvecklingen av verksamheten, säger Paul Svensson till Arla.

Juryarbete sker stegvis för att få fram tre finalister i varje kategori. De som går vidare till final kommer även få besök av juryn som efter tävlingen kommer med tips och råd. Vinnarna utses vid den stora finalen i Stockholm den 4 maj 2017 och får statyetten Arla Guldko och ett utbildningsstipendium på 25 000 kronor.

Mer information om Arla Guldko och tävlingsanmälan finns på www.arla.se/guldko