Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Frö- och insektsknäcke

Hembakat knäcke blir godare med frön – och larver

Hembakt knäcke med massor av frön. Det är naturligt glutenfritt och proppat med energi och protein. I detta recept finns det larver, för dig som är nyfiken på att prova. Men det går förstås att göra brödet utan dem också.

Publicerad 2015-06-25 | Carola Magnusson

Ingredienser:

0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl chiafrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl triobolos (frystorkade larver, kan uteslutas)
1 dl majsmjöl
0,5 dl rapsolja
2,5 dl vatten
1 tsk salt

 

Gör så här

  1. Blanda samman alla torra ingredienser, inklusive larverna, i en bunke. Blanda rapsoljan med vatten. Häll vätskan över mjöl- och fröblandningen och rör om ordentligt. Låt blandningen stå och svälla cirka 15 minuter.
  2. Lägg ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeta ut och lägg sedan ett bakplåtspapper uppepå knäckebrödssmeten och kavla ut tunt.
  3. Grädda i ugn på 150 grader i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen och låt stå med ugnsluckan på glänt tills knäcket känns helst sprött och torrt.
  4. Bryt i lagom stora bitar när det svalnat. Klart!

Fler recept

Receptet är hämtat från kokboken Det smarta köket som du kan ladda ner gratis från Stockholms stads hemsida.