Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fika med guldkant Bild:

Sätt guldkant på fikapausen

5 tips som höjer vardagspulsen

En välförtjänt paus med en kopp kaffe kan bli en extra pulshöjare med ett antal enkla handgrepp. Krydda inte bara kaffet utan också tillvaron – så att du kan fortsätta med ny kraft.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls

En välförtjänt paus med en kopp kaffe kan bli en extra pulshöjare med ett antal enkla handgrepp. Krydda inte bara kaffet utan också tillvaron – så att du kan fortsätta med ny kraft. 

Sätt smak med syrup

Det finns många sätt att smaksätta kaffet. En ofta färdig men väldigt söt smaksättning är syrup. Vanliga smaker är vanilj, karamell, choklad, hasselnöt och amaretto, men även smaker som chai, kanel och Irish cream går att få tag på vad vi vet. Får du lite över, och det får du, kan du testa att ha det i en kaka.

Något till kaffet?

Kanske en av landets viktigaste frågor, men en bov i dramat om du vill hålla igen med socker och kolhydrater. Men ibland ska man unna sig en guldkantad kaffepaus och då kan till exempel en liten chokladbit, ostbit eller kanske en bit rökt eller lufttorkad skinka sitta fint.

Vitt som kaffe

Olika mängder av mjölk i olika former är gott i kaffet efter tycke och smak. Mindre vanligt är att ta en klick vispad grädde i kaffet men ge det en chans om du vill ha en riktigt mjuk och rund smak på ditt kaffe. 

Krydda med det lilla extra

Söderut är det inte ovanligt alls med kryddat kaffe och ofta med kardemumma, kanel eller lite muskot. Prova dessa tre eller kanske en blandning och kom fram till en egen favorit. Varför inte göra en rejäl blandning och ställ vid kaffeautomaten på jobbet?