Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Åsa Romsons ”minska matsvinnet-omelett”

4 portioner

Ett sätt att minska matsvinnet är att laga mat på sina kylskåpsrester. Klimat- och miljöminister Åsa Romson tar gärna det som finns kvar från gårdagens middag och blandar ihop till en god omelett.

Publicerad 2016-03-02 | Vardagspuls

Ingredienser:

3 kokta potatisar

1 röd paprika

1 rödlök

1 msk smör- & rapsolja

10 cocktailtomater

6 ägg

3 msk mjölk

2 krm salt

1 krm peppar

150 g fetaost

½ dl hackad persilja eller basilika

50 g bladsallad (t.ex. rucola eller babyspenat)

Gör så här

  1. Tärna potatis och paprika i 1 cm stora bitar. Skala och hacka rödlöken fint. Fräs potatis, paprika och lök i smör- & rapsolja cirka 4–5 minuter.
  2. Dela cocktailtomaterna på mitten och stek dem i samma panna som grönsakerna någon minut.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll blandningen över de stekta grönsakerna i stekpannan.
  4. Rör försiktigt tills smeten börjar stanna. Smula över fetaosten och låt omeletten sätta sig ordentligt.
  5. Avsluta med att strö över persilja eller basilika och servera tillsammans med en sallad.
ANNONS

Arla Köket

vegetariskt