Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Foto: Wolfgang Kleinschmidt Bild: Wolfgang Kleinschmidt

Aubergine med olivolja och tomater

Cirka 10 stycken till buffé

Aubergine är inte bara vacker – den är också väldigt användbar och inte minst går det att grilla den på flera olika sätt. Det här är ett recept från Christian Hellbergs bok ”Alla älskar grillat”.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-15 | Vardagspuls

Ingredienser 10 st:

10 miniauberginer

ó dl olivolja

5 tomater

1 röd chili, finstrimlad

2 vitlöksklyftor, finrivna

2 kvistar färsk bladpersilja,finstrimlade

2 kvistar färsk oregano, finstrimlade

finrivet skal och saft av 1 citron

salt

färsk oregano, plockade blad

paprikapulver

Gör så här

  1. Dela auberginerna på längden och skär några snitt ner i aubergineköttet. Grilla dem på indirekt värme tills de är helt mjuka. Använd en sked för att gröpa ur auberginerna och lägg över inkråmet i en bunke. Lägg undan de hela skalen till servering.
  2. Blanda aubergineköttet med olivolja till en kräm.
  3. Dela tomaterna i fyra delar och skär bort kärnhuset.
  4. Skär tomatfiléerna i små tärningar. Blanda ner tomattärningar, chili, vitlök, örter och citronskal i aubergineblandningen. Smaka av med citronsaft och salt.
  5. Fyll aubergineskalen med aubergineröran. Lägg upp dem på ett fat, toppa med oregano och garnera med paprikapulver runt om.