Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Auberginesås med spagetti och hemgjord Garam masala

4 portioner

Det är naturligtvis lite knöligare att göra egen kryddblandning men det ger en helt annan känsla att krydda med sin egen variant på den indiska klassikern.

Publicerad 2015-04-02 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

4 tomater

1 aubergine

1 lök

300 g spagetti

4 msk ketchup

1 tsk Garam Masala

2 msk olja

Ulrikas garam masala (1 dl):

150 g hel spiskummin

60 g kanelstång

15 g hel kryddnejlika

30 g hel svartpeppar

10 gröna kardemmummakapslar

30 g hel korianderfrö

30 g fänkål

2 torkade chili

15 g gurkmeja

Gör så här

  1. Hacka aubergine, lök och tomater och fräs i lite olja några minuter.
  2. Smaksätt med Garam Masala, salt, peppar och ketchup och låt sjuda till pastan är klar.
  3. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av pastavattnet och blanda med tomatsåsen.
  4. Servera gärna med köttbullar, grönsallad och eventuellt lite bröd.
  5. Garam masala: Rosta alla kryddor, förutom gurkmeja, i 200-gradig ugn i ca 20 minuter. 
  6. Mixa den rostade blandningen i en krydd-/kaffemixer eller mortel. Tillsätt gurkmeja.