Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Barbequeglace Bild: Arla Köket

Barbequeglaze med chipotle och äpple

4 port

En twist av lakrits gör den här rökiga glazen extra smakrik. Passar på det mesta, framför allt nötkött, när man vill ha en rökig men ändå ganska mild barbequesmak.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 gul lök

2 msk smör- och rapsolja

2 msk koncentrerad äppeljuice

1 krm senapspulver

1 msk tomatpuré

2 tsk chipotlepasta

1 tsk lakritspulver

1 tsk salt

Tips

Lakritspulver varierar mycket i smak. Justera mängden tills smaken passar dig.

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs den mjuk i smör&rapsolja ca 5 min.
  3. Häll i socker, äppeljuice, senapspulver, tomatpuré och chipotlepasta.
  4. Koka samman ca 5 min.
  5. Krydda med lakritspulver och salt.
  6. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.