Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Bjud på vegetariskt i påsk Bild: Arla Köket

Bjud på vegetariskt i påsk

7 gröna recept

Skippa lammet, köttbullarna och laxen och bjud på vegetarisk påskmat i år.
Här är sju goda recept att inspireras av!

Publicerad 2018-03-26 | Vardagspuls

Under högtider kan det vara lite krångligt att få till bra vegetarisk mat. Gravad lax, sill, köttbullar och prinskorv – många av de traditionella maträtterna vi gärna sätter på smörgåsbordet innehåller kött eller fisk. Men det finns många roliga och goda vegetariska maträtter som passar fint på buffébordet eller till påskmiddagen.

Här bjuder vi på sju recept som alla är lakto-ovo-vegetariska, det vill säga kan innehålla mjölkprodukter och ägg.

Vegetarisk sill i krämig ört-och citronsås

Vegetarisk sill? Jo, det går faktiskt! Den matiga svampen shitake fungerar utmärkt att lägga in i en vanlig ättiksinläggning, och sedan smaksätta med en örtig yoghurtsås.

Fruktig bönsallad med fetaost och nötter

En matig sallad med proteinrika bönor, nötter och frisk frukt kan ätas som en egen rätt med en bit bröd, och blir ett fräscht komplement till påskens sötsaker.

Nässelsoppa

En grön soppa på vårens första nässelskott – det är lyx det! Varför inte göra nässelsoppan till en vegetarisk påsktradition, godare än så här blir det knappast.

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Sötpotatis är både nyttigt och vackert. Tillsammans med rostade nötter och en smakrik ostkräm med spenat blir det här en matig och läcker rätt.

Läs receptet här  

Smördegsinbakad sparris

Sparris hör våren och påsken till. Den här vegetariska varianten av "Pigs in a blanket" blir en rolig rätt till buffébordet eller som tillbehör till en middag.

Ostpaj

En riktigt god ostpaj med en matig sallad till blir en härlig påsklunch. Passar också bra som en vegetarisk rätt på ett buffébord.

Baba Ganoush

Den här klassiska röran gjord på rostad aubergine är god till bröd eller en matig bulgursallad.