Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Blåmusselsoppa med rostad majs

4 portioner

Majs och musslor, en spännande kombination för en trevlig middag.

Publicerad 2015-04-20 | marten@vardagspuls.se

Ingredienser:

1 nät blåmusslor (c:a 1 kg)
1 klyfta vitlök, skalade
1 gullök, skalad
1/2 fänkål
2 msk olivolja
3 kvistar persilja
2 dl vitvin
2 dl vatten
1 burk majskorn
2 msk smör
2 dl créme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 stjälk blekselleri
1 röd chili
5 dl musselbuljong 

Gör så här

  1. Putsa och skölj blåmusslorna, hacka lök, fänkål och vitlök. Strimla persiljan, både stjälkar och blad.

  2. Fräs alla grönsaker i olja i cirka två minuter, tillsätt blåmusslorna och

    tillsätt sen vin och vatten. På med lock och låt koka i 2-3 minuter.
    De musslor som inte öppnar sig, slänger man

  3. Lyft ur musslorna ur kastrullen och sila av buljongen från musslorna och spara cirka 5 dl

  4. Skär selleri i mindre bitar. Fräs majskorn, selleri och hackad chili i smör. Tillsätt musselbuljongen, låt koka i 3-4 minuter.
    Tillsätt créme fraiche och matlagningsgrädde och låt koka i några minuter.

  5. Smaka av med salt, lägg i musslorna och servera med ett gott bröd.