Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Blåmusselsoppa med rostad majs

4 portioner

Majs och musslor, en spännande kombination för en trevlig middag.

Publicerad 2015-04-20 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 nät blåmusslor (c:a 1 kg)

1 klyfta vitlök, skalade

1 gullök, skalad

1/2 fänkål

2 msk olivolja

3 kvistar persilja

2 dl vitvin

2 dl vatten

1 burk majskorn

2 msk smör

2 dl créme fraiche

2 dl matlagningsgrädde

1 stjälk blekselleri

1 röd chili

5 dl musselbuljong

Gör så här

  1. Putsa och skölj blåmusslorna, hacka lök, fänkål och vitlök. Strimla persiljan, både stjälkar och blad.
  2. Fräs alla grönsaker i olja i cirka två minuter, tillsätt blåmusslorna och tillsätt sen vin och vatten. På med lock och låt koka i 2-3 minuter. De musslor som inte öppnar sig, slänger man.
  3. Lyft ur musslorna ur kastrullen och sila av buljongen från musslorna och spara cirka 5 dl.
  4. Skär selleri i mindre bitar. Fräs majskorn, selleri och hackad chili i smör. Tillsätt musselbuljongen, låt koka i 3-4 minuter. Tillsätt créme fraiche och matlagningsgrädde och låt koka i några minuter.
  5. Smaka av med salt, lägg i musslorna och servera med ett gott bröd.