Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Blodapelsinsallad med mynta och vit choklad

4 portioner

En fräsch blodapelsinsallad med färsk mynta och vit choklad blir en perfekt avslutning på middagen.

Publicerad 2016-02-03 | Senast ändrad 2016-02-04 | Johanna Westman

Ingredienser:

50 g mandelspån

100 g vit choklad

3–4 blodapelsiner

några blad färsk mynta

Gör så här

  1. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och hacka upp chokladen.
  2. Skär bort stjälkfästena på blodapelsinerna. Lägg dem stadigt och skär bort skalen. Skär bort så mycket av det vita innerskalet som du kan.
  3. Skiva apelsinerna (eller filea dem) och lägg upp dem på ett stort serveringsfat.
  4. Strössla över rostad mandel och vit choklad och toppa med några blad färsk mynta.

 

Fler recept från Johannas meny: