Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar blodpudding med uppdaterade tillbehör. Från Vardagspuls den 13 april.

Blodpudding med rostad blomkål, äpple och lök

En uppdaterad version av klassikern blodpudding – med modernare tillbehör.

Publicerad 2015-04-10 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

400-500 g blodpudding

1 blomkålshuvud

1 lök

1 äpple

1 citron

1 msk ättika

2 msk socker

3 msk vatten

2 dl ärtskott

1 dl bladpersilja

½ l bladspenat

Gör så här

  1. Skär blodpuddingen i fyra skivor. Dela blomkålen i klyftor. Rosta blomkål och blodpudding tillsammans i 200 gradig ugn cirka 20 minuter.
  2. Koka upp vatten, ättika och socker till en lag. Skiva lök och vänd i lagen.
  3. Tärna äpple och blanda med finrivet citronskal, citronsaft och olivolja.
  4. Lägg äpplet och löken i separata skålar eller lägg upp på fyra tallrikar tillsammans med den rostade blodpuddingen och blomkålen. Blanda ärtskott, bladpersilja och bladspenat till en sallad och servera.