Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Köttfärssås extra allt Bild: Jeanette Steijer

Köttfärssås med extra allt

Publicerat: 2015-06-10   |  Jeanette Steijer
Kategori: Hälsa

Som jag tidigare nämnt så är en av vardagsfavoriterna hemma hos mig spagetti och köttfärssås. Det har det varit sedan sönerna var små och fortfarande i en ålder av 17 och 19 är det en säker vardagsvinnare. Min köttfärssås får alltid en extra grönsaksboostning av antingen vad som finns kvar i kylskåpet eller vad som är i säsong. Jag river ner alltifrån morötter, squash, rotselleri, palsternacka, blomkål, vitkål, broccoli osv. Blanda och ge – det är inte så knussligt. Sedan är lök, vitlök och krossade tomater självklara ingredienser. Igår blev det ett par sardeller som fick smälta ner i såsen – ger fin sälta och mustig smak. Varför ska man då hålla på att riva ner massa grönsaker i köttfärssåsen?

  • Det blir godare
  • Det blir billigare
  • Det blir mer bra fibrer för magen
  • Det blir mer näring
  • Det blir mindre kalorier
  • Det blir bättre för miljön

Frågor på det? ;-)

Må gott!