Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
multi bönfritters Bild: Arla Köket

Bönfritters med kimchiröra

Bönfritters påminner om falafel, men är gjorda på kidneybönor istället för kikärtor. De är jättegoda tillsammans med vår röra på kvarg och kimchi, som är syrad koreansk kål.

Publicerad 2015-10-15 | Arla Köket

Ingredienser:

400 g kokta kidneybönor

250 g kvarg

100 g riven ost tex mex

1 dl hackad persilja

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

1 dl vetemjöl

1 stort ägg

2 dl panko

smör- & rapsolja till stekning

2 dl kimchi

pitabröd

sallad

Tillbehör:

pitabröd

sallad

Gör så här

  1. Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, ost, persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet
  2. Forma valnötsstora klickar, platta till och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  3. Stek dem 2–3 min på varje sida på medelvärme i smör-&rapsolja.
  4. Hacka kimchin och blanda med resten av kvargen. Servera i pitabröd med kimchiröra och sallad.