Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Bresaola med lins -och grapesallad

4 portioner

En matig sallad med linser, vit ost och blodgrape. Salladen har lite vuxna smaker där bland annat grapefrukten ger både sötma och lite beskhet. Gott!

Publicerad 2015-03-06 | Arla Köket

Ingredienser:

2 dl belugalinser

1 st rödlök

1 st blodgrape

1 msk dijonsenap

2 msk olivolja

1⁄2 tsk salt

svartpeppar

150 gram fårost

1⁄2 dl grovhackad bladpersilja

100 gram skivad bresaola

Gör så här

  1. Koka linserna nätt och jämnt mjuka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  2. Skala och finhacka löken. Skär bort skalet från grapen och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem åt sidan.
  3. Krama ur grapesaften och häll den i en rymlig skål. Rör i senap, olja, salt och peppar. Vänd ner linser och lök.
  4. Lägg allt på ett fat och smula över ost.
  5. Fördela grape och persilja på salladen.
  6. Servera med bresaolan.