Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Broccoli- och fetaostsallad

4 portioner

Broccoli- och fetaostsallad med sting av chili. Serveras med fördel till de indiska linspannkakorna.

Publicerad 2016-02-11 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 broccoli

½ chili

150 g fetaost

1 avokado

100 g bladspenat eller annan sallad som maché, mangold och ruccola

2 msk olivolja

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Dela broccolin i mindre buketter och skär stjälken i bitar. Skiva chilin tunt. Fräs broccoli och chili i olivolja några minuter.
  2. Sula fetaosten, vänd ner i broccolin och ta från plattan.
  3. Dela och gröp ur avokadon och skär i bitar.
  4. Lägg broccolisalladen i en bunke. Vänd ner avokado och bladspenat och blanda i lite olivolja, salt och peppar. Avluta med att lägga upp salladen på de indiska pannkakorna.