Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar en italiensk trerätters-meny i Vardagspuls den 23 oktober.

Bruschetta med tomater och basilikafärskost

4 personer

I italiensk matlagning står råvarorna i fokus och matlagningen är enkel men vansinnigt god. I den här menyn har jag samlat klassiker i enkel tappning med våra svenska härliga råvaror och smaker i fokus. Du kan dessutom förbereda mycket dagen innan och hinna sitta ner och njuta med sällskapet i lugn och ro.

Publicerad 2015-10-16 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

8-12 cocktailtomater

1 msk olivolja

1 dl finriven Svecia

1 kruka basilika

1 citron

1 ½ dl naturell färskost

½ dl olivolja

½ tsk salt

8 skivor gott bröd

1 vitlöksklyfta

smör- & rapsolja till stekning

4 basilikablad till garnering

Gör så här

  1. Dela cocktailtomaterna i halvor och lägg på plåt. Ringla över olivolja och strö över ost.
  2. Baka i ugn 200 grader ca 15 minuter.
  3. Hacka basilika (spar fyra blad) och finriv skalet av citronen.
  4. Blanda färskost, basilika, citronskal, olivolja och salt ordentligt.
  5. Gnid in brödskivor med vitlöken och stek i smör- & rapsolja till gyllene färg.
  6. Lägg på färskoströra på brödet, toppa med ugnsbakade tomater och basilikablad.