Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ceasarsallad Bild: Arla Köket

Caesarsallad

4 port

Klassiskt recept på caesarsallad – här med lagrad svensk hårdost istället för parmesan.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

6 skivor vitt formbröd

3 msk smör- och rapsolja oliv

2 huvuden romansallad

100 g svecia vällagrad

Dressing:

4 sardellfiléer

1 äggula

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 krm salt

½ krm svartpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

1 dl smör- och rapsolja oliv

Gör så här

  1. Skär eller riv brödet i tärningar.
  2. Stek dem gyllenbruna i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  3. Mosa sardellerna och blanda dem med äggula, vinäger, senap, salt, peppar och vitlök i en skål.
  4. Vispa i smör- &rapsolja i en fin stråle.
  5. Dela salladen i bitar och blanda den med dressingen.
  6. Skär osten i skivor.
  7. Lägg salladen på ett stort fat eller tallrikar.
  8. Strö över krutonger och ostskivorna i bitar.
  9. Servera genast.