Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Programledaren Carin da Silva bjuder på sin paradrätt i Vardagspuls den 16 mars.

Carin da Silvas sesamtonfisk med glasnudlar

4 portioner

Så gör du Carin da Silvas paradrätt sesamtonfisk med glasnudlar och avokado- och mangosallad.

Publicerad 2016-03-15 | Carin da Silva

Ingredienser:

600 g färsk tonfisk

225 g fryst eller färsk avokado

225 g fryst mango 

100 g olikfärgade körsbärstomater

1 knippe salladslök

rivet skal från en lime

2 msk limejuice

3 msk sweetchilisås

salt och peppar efter smak

2 dl sesamfrön

200 g glasnudlar 

chilimajonnäs eller aioli (man kan ofta köpa färdig i fiskdisken)

1 kruka koriander

1 röd chili

 

Gör så här

  1. Tina avokado och mango. Dela körsbärstomaterna och strimla salladslöken. Blanda allt med rivet skal från lime i en bunke. 
  2. Blanda limejuice och sweetchilisås. Häll över salladen strax före servering. 
  3. Ta fram tonfisken i god tid så den inte är kall. Salta, peppra. Vänd fisken i sesamfrön.
  4. Stek fisken i en väldigt het panna, cirka 1 minut på varje sida så den fortfarande är lite rosa i mitten. 
  5. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Servera med hackad chili, lite färsk koriander, chilimajonnäs och den goda salladen.