Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Grillad färskpotatis med karré och bearnaisesås

Överbliven färskpotatis är perfekt att lägga på grillen dagen efter, och att använda matyoghurt i stället för smör i bearnaisesåsen gör den både fräschare, lättare och nyttigare. Fläskkarrén kan gärna få komma från en utegris – en fantastisk smakupplevelse.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-12 | Carola Magnusson

Ingredienser:

600 g kokt färskpotatis i halvor

500 g fläskkarré, 4 skivor

Bearnaisesås

1/2 dl vitvinsvinäger

6 krossade vitpepparkorn

1 stjälk persilja, hackad

4 äggulor

2 dl matyoghurt

1 msk torkad dragon

1/2 tsk

Salt

1 krm vitpeppar

Gör så här:

  1. Dela potatisarna på mitten. Ta fram karrén så den blir rumstempererad. 
  2. Såsen: Koka samman vinäger, vitpeppar och persilja och koka ned tills 2 msk återstår. Sila bort persilja och vitpeppar. Häll i äggulorna och vispa till ett fluffigt skum i vattenbad. Vänd ned matyoghurten och krydda med dragon, salt och peppar. 
  3. Placera potatisen på grillen och låt den bli varm. Grilla köttet, salta och peppar efteråt. 
  4. Servera gärna tillsammans med nykokt sparris eller andra favoritgrönsaker.