Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Carola Magnusson eko mat Bild: Vardagspuls

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar
med smakrika tillbehör som gör att ingen kommer att sakna köttet på tallriken.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-13 | Carola Magnusson

Ingredienser:

4 dl rårivna rödbetor

2 dl råriven rotselleri

1 dl råriven morot

2 ägg

1/2 dl majsstärkelse

Havssalt

Svartpeppar

Äppel- och chèvrekräm

2 dl crème fraiche

2 dl riven chèvreost

1 rivet äpple, gärna svenskt

1 msk socker

Havssalt

Svartpeppar

Rostad rosmarinpotatis:

600 g potatis

2 msk rapsolja

1 tsk rosmarin

Havssalt

Svartpeppar

Gör så här

  1. Förstek rårivna rödbetor, rotselleri och morot och kyl ner.
  2. Blanda sedan med övriga ingredienser till biffarna i en stor bunke och forma sedan till lagom stora biffar som läggs upp på ett fat i väntan på stekning.
  3. Vispa crème fraichen till hårt skum.
  4. Blanda med chèvreost och vänd sedan ned det rivna äpplet med sked.
  5. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
  6. Tvätta och klyfta potatisen och lägg upp i ugnsfast form.
  7. Ringla över rapsolja, rosmarin, salt och svartpeppar.
  8. Blanda runt och rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter.
  9. Stek biffarna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  10. Garnera med strimlad grönkål. Servera med alla tillbehör.​