Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Ceviche på pilgrimsmussla

20 minuter, 4 portioner

Det här är en lite elegantare förrätt som passar till middagsbjudningen. Prova gärna att variera tjockleken på pilgrimsmusslorna, det ger helt olika upplevelser i munnen om de är lövtunna eller aningen tjockare.

Publicerad 2017-04-28 | Klara Lind
Ceviche på pilgrimsmussla Bild: Frida Wismar

Ingredienser:

8 pilgrimsmusslor

1/2 gurka

1 vitlöksklyfta

3 salladslökar, nedre delar

1 apelsin

1 lime

1 mandarin

1 citron

2 avokador

salt och peppar

Gör så här

  1. Skala gurkan. Dela den på längden, kärna ur den med en sked och finhacka.
  2. Finhacka vitlök och salladslök. Pressa alla citrusfrukterna och blanda juicen med löken.
  3. Gröp ur avokadorna och skiva eller hyvla dem tunt. Skiva pilgrimsmusslorna tunt.
  4. Fördela avokado och gurka i botten av djupa tallrikar, häll på citrusjuicen och toppa med tunt skivad pilgrimsmussla. Salta och peppra.