Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014, gör julgodis i säsongsfinalen av Vardagspuls den 18 december.

Chokladdragerade karamelliserade mandlar

Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014, bjuder på ett snabbt och gott recept på julgodis.

Publicerad 2015-12-18 | Sara Aasum Hultberg

Ingredienser:

3 dl rostade mandlar/nötter

1,5 dl socker

0,5 dl vatten

150 g mörk choklad

1,5 dl kakao eller florsocker

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten och låt det koka upp, koka sockerlagen tills du ser att den börjar få färg, tillsätt då nötter och rör kraftigt tills sockret börjar bli vitt och täcker nötterna.
  2. Häll ut på plåt och låt svalna. Smält chokladen och blanda med nötterna lite i taget, separera sedan nötterna och täck med kakao eller florsocker i en skål.
  3. Låt stelna och sikta bort överflödig kakao/florsocker. Klart!