Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Så bakar du Vardagspuls chokladpizza

4 portioner

Chokladpizzan är en dröm för alla chokladälskare! En bakad botten toppad med färskostkräm, chokladkräm, färska hallon och mynta.

Publicerad 2016-02-24 | Vardagspuls

Ingredienser:

Pizzabotten:

2 dl kokosmjöl

1 dl kokosflingor

½ dl kokossocker

1 nypa Himalayasalt (ett salt med högre mineralhalt som tillför aromer och ger en fylligare smak)

2 krm malen kardemumma

1 krm vaniljpulver

½ tsk rivet citronskal

2 msk kokosolja

2 msk vatten

1 tsk citronjuice

3 tsk honung

Färskostkräm:

150 g färskost

1 dl mascarponeost

½ dl florsocker

skalet från en citron

Chokladkräm:

100 g mörk choklad, 70 %

3 msk strösocker

3 äggulor

1 krm salt

1 dl mjölk

1 ¾ dl grädde

1 vaniljstång

Garnering:

150 g färska hallon

4 kvistar mynta

Gör så här

  1. Pizzabotten: Häll de torra ingredienserna i en bunke och rör om.
  2. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt övriga ingredienser.
  3. Processa tills du har en deg. Lägg tillbaka degen i bunken och jobba ihop den med händerna.
  4. Platta ut den på ett fint fat till en pizzabotten.
  5. Färskostkräm: Blanda alla ingredienser i en bunke.
  6. Använd en elvisp eller matberedare och vispa/mixa till en fluffig smet.
  7. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  8. Blanda socker, äggulor och salt i en annan bunke.
  9. Häll mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med en urskrapad vaniljstång. Koka upp under omrörning och häll ner i äggblandningen.
  10. Blanda väl och häll tillbaka i kastrullen. Värm under konstant omrörning tills blandningen tjocknar. Plocka upp stången.
  11. Häll krämen över den hackade chokladen, låt stå några minuter och mixa sedan slät med stavmixer. Lägg chokladkrämen i en spritspåse.
  12. Garnering: Bred ut färskostkrämen på pizzabottnen. Spritsa sedan chokladkrämen i små toppar runt om på pizzan. Garnera med färska hallon och myntablad.