Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Christians lammkorv

4 portioner

För att undvika att färsen spricker så brukar jag ställa allt kött i frysen ca en halvtimme innan det blandas samman. För dessa små lammkorvar använder vi lammfjälster, vill du göra större korv använd grisfjälster.

Publicerad 2015-12-18 | Christian Hellberg

Ingredienser:


300 g lammfärs (finmalen)
300 g fläskfärs (finmalen)
100 g grisspäck (finmalet)
100 g bacon finhackat eller finmalet
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk torkad timjan eller 2 msk färska timjanblad
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar



Gör så här

  1. Blanda de olika färssorterna med salt och kryddorna, tillsätt sedan späck och bacon lite i taget till en jämn smet. Gör ett stekprov och smaka av färsen.

  2. Stoppa färsen i lammfjälster med en manuell korvvev eller en korvpip på en hushållsmaskin. Försök knyta små korvar i ungefär samma storlek som prinskorvar.

  3. Sjud korvarna i sjudande vatten till en innertemperatur på 70 grader. Kontrollera med en kökstermometer. Lägg sedan i kallt vatten för att avstanna tillagningen.

  4. Grilla dem sedan i en varm grill eller stekpanna någon minut, bara för att få lite stek/grillyta på korven.