Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Christian Hellberg och Ulrika Brydling stoppar korv i säsongens sista Vardagspuls den 18 december.

Christians lammkorv

4 portioner

För att undvika att färsen spricker så brukar jag ställa allt kött i frysen ca en halvtimme innan det blandas samman. För dessa små lammkorvar använder vi lammfjälster, vill du göra större korv använd grisfjälster.

Publicerad 2015-12-18 | Christian Hellberg

Ingredienser:

300 g lammfärs (finmalen)

300 g fläskfärs (finmalen)

100 g grisspäck (finmalet)

100 g bacon finhackat eller finmalet

2 vitlöksklyftor, rivna

1 tsk torkad timjan eller 2 msk färska timjanblad

2 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda de olika färssorterna med salt och kryddorna, tillsätt sedan späck och bacon lite i taget till en jämn smet. Gör ett stekprov och smaka av färsen.
  2. Stoppa färsen i lammfjälster med en manuell korvvev eller en korvpip på en hushållsmaskin. Försök knyta små korvar i ungefär samma storlek som prinskorvar.
  3. Sjud korvarna i sjudande vatten till en innertemperatur på 70 grader. Kontrollera med en kökstermometer. Lägg sedan i kallt vatten för att avstanna tillagningen.
  4. Grilla dem sedan i en varm grill eller stekpanna någon minut, bara för att få lite stek/grillyta på korven.