Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
citron fisk citronfisk Bild: Arla Köket

Citronfisk med timjan

4 portioner

Fisk som lagas långsamt i ugn på låg temperatur blir fast och fin. Räkna med en fiskfavorit!

Publicerad 2015-10-15 | Vardagspuls

Ingredienser:

600 g koljafiléer eller annan vit fisk

1 tsk salt

2 vitlöksklyftor

2 dl vispgrädde

1 msk koncentrerad fiskfond

rivet skal och pressad saft av  ½ citron

1 msk hackad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Salta fisken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form.
  3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 35 min.
  4. Strö över färsk timjan. Servera gärna med pressad potatis.