Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Creamy corn soup

30 minuter, 4 portioner

Majs är en vanlig råvara i det sydamerikanska köket som använts till nästan allt – förrätt, varmrätt, bröd, dessert...

Publicerad 2017-04-28 | Klara Lind
Majssoppa Bild: Frida Wismar

Ingredienser:

1 burk majskorn (340 g)

1 vitlöksklyfta

4 dl vatten

3 dl créme fraiche

1 hönsbuljongtärning

1 tsk paprikapulver

1/2 krm spiskummin

salt och peppar

1 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Låt majskornen rinna av i en sil och lägg att torka på hushållspapper i ett par minuter. Finhacka vitlöksklyftan.
  2. Stek majskornen i olja i en stekpanna på medelvärde tills de börjar puffa upp sig och få lite färg.
  3. Häll över majsen i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Koka upp och låt koka i cirka 20 minuter.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer.