Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Daniel Paris lagade sin paradrätt – i Vardagspuls 26/8.

Daniel Paris paradrätt: Pasta carbonara med falukorv

4 portioner

Bloggaren Daniel Paris paradrätt är en riktig pastaklassiker med en twist: en carbonara där sidfläsket eller baconet är utbytt mot vardagsfavoriten falukorv.

Publicerad 2015-08-21 | Daniel Paris

Ingredienser:

600 g falukorv

400 g valfri pasta

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

5 dl matlagningsgrädde

1 dl riven parmesanost

Salt och peppar

Gör så här

  1. Skär korven i tärningar. Bryn korvtärningarna i stekpannan tills de får en fin stekyta. Lägg undan dem i en skål och lägg ner löken och vitlöken.
  2. Koka pastan enligt anvisning i lättsaltat vatten.
  3. Häll ner grädden i stekpannan tillsammans med korven och löken och låt det koka i fem minuter under omrörning.
  4. Häll av vattnet från pastan och häll pastan i stekpannan. Smaka av med salt och peppar. Strö över parmesanost och servera med en god grönsallad och rikligt med svartpeppar.