Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Dermot Clemenger lagar sin paradrätt i Vardagspuls den 3 februari.

Dermot Clemengers pasta pesto med pancetta

4 portioner

Dermot Clemenger bjuder på sin paradrätt: pasta med hemgjord pesto och italiensk pancetta!

Publicerad 2016-02-02 | Dermot Clemenger

Ingredienser:

400 g pancetta/lufttorkat sidfläsk

60 g pinjenötter 

3 krukor färsk basilika 

2 vitlöksklyftor

150 g riven parmesanost 

4 dl olivolja 

3 dl vispgrädde

½ msk smör-& rapsolja

½ tsk salt

1 tsk malen svartpeppar

Tillbehör:

300 g kokt tagliatelle 

valfri mängd riven parmesanost till servering


 

Gör så här

  1. Börja med peston. Kör basilikablad, pinjenötter, riven parmesanost, vitlöksklyftor och hälften av olivoljan i en mixer eller en blender till en jämn smet.
  2. Späd sedan med resten av olivoljan så peston blir lite lösare i konsistensen.
  3. Skär pancettan i tärningar och stek i smör- & rapsoljan tills den är krispig och gyllene. Slå på grädden och låt koka ihop.
  4. Dra av stekpannan från värmen och avsluta med att klicka i peston lite i taget till såsen fått en bra smak av peston.
  5. Blir det pesto över kan du lägga den i en tät glasburk och förvara i kylen till nästa pastamiddag.
  6. Servera pestosåsen med nykokt tagliatelle och riven parmesanost.