Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Snabba ägg på knäckemacka Bild: Arla Köket

En hyllning till det älskade knäckebrödet

7 recept med goda toppings

Visst smakar knäckebröd med smör och en skiva ost riktigt gott men det finns så mycket mer att toppa knäckebrödet med! Här bjuder vi på 7 recept som får knäckebrödsskeptikerna att tänka om.

Publicerad 2017-03-21 | Vardagspuls

Visste du att knäckebrödet är ett svenskt påfund som går tillbaka ända till 500-talet? Det traditionella knäckebrödet bakas på råg och är ganska smakneutralt i sig. Men med god topping som till exempel vanlig hårdost, cottage cheese, avokadoröra eller skinka får knäckebrödet ett rejält smaklyft. Välj ditt favoritbröd, toppa med smarriga ingredienser och njut!

Knäckemacka med cottage cheese och rädisor

En enkel och snabb röra gjord på rädisa, krasse och gräslök. Bred ut cottage cheese över knäckebrödet och toppa med den goda röran. Perfekt som mellanmål eller som en enkel middag efter jobb eller träningspass.
Gör så här

Ägg- och kaviarröra på knäckebröd

En smarrig och mättande röra som är gjord på ägg, kaviar, kvarg och färsk dill. Servera tillsammans med knäckebröd och avnjut till frukost, lunch, brunch eller kvällsmål.
Gör så här

Müsli på knäckebröd

Gör din egen müsli på fullkornsknäcke, kokos, torkade bär och nötter. Müslin blir lite extra nyttig eftersom den inte innehåller något socker. Servera med yoghurt, mjölk, fil eller cottage cheese.
Gör så här

Snabba ägg på knäckebröd

Vem tycker inte om ägg och kaviar i kombination med knäckebröd? Den här enkla röran går snabbt att göra och håller ett par dagar i kylskåpet. Smaken av gräslök eller krasse är pricken över i:et.
Gör så här

Skinkknäcke med mimosa

Toppa ditt knäckebröd med fruktig cottage cheese gjord på ananas och passion och avnjut tillsammans med lufttorkad skinka. Mackan passar utmärkt för dig som tycker om smaken av sött och salt och som vill bli mätt på ett behagligt sätt.
Gör så här 

Baka ditt eget knäckebröd

Maltknäckebröd

Att baka sitt eget knäckebröd är inte alls svårt. Det här goda brödet smaksätter du med maltsirap och anis och avnjuter med smör och en skiva ost eller cottage cheese.
Gör så här

Knäckepizza

Trött på vanlig hämtpizza och sugen på att testa något nytt och nyttigare? Då tycker vi att du ska göra en knäckepizza. Köp ett runt knäckebröd och toppa varje skiva med dina favoritingredienser. Vad sägs om ost, ruccola, rödlök, tomat, oliver, olivolja? Eller kanske cottage cheese, avokadoröra eller hummus?